Onze bootduik dagtrips zijn uniek!


De Ultieme bootduik ervaring in Vinkeveen!

Welkom aan boord van ons duikschip of zoals wij het noemen "floating dive center" te Vinkeveen, de Susanna is een duik ondersteuningsvaartuig geheel ingericht met alle voorzieningen die benodigd zijn om een heerlijke dag op het water door te brengen, op naar unieke duik locaties ver weg van het stof van andere duikers

Met haar subtiele afmetingen van 19 meter lang, 4 meter breed, 1 meter diep en een doorvaart hoogte van 5 meter, bied ze spectaculair veel ruimte zowel op het duik of panorama dek als binnen in de 14 persoons theorie ruimte waar de centrale verwarming én onze open keuken voor het ultieme comfort zorgen, na deze ervaring wordt bootduiken te Vinkeveen nooit meer hetzelfde! Minimale logistiek, maximaal comfort

Wij hanteren een maximum van 12 passagiers zodat er ruim voldoende bewegingsvrijheid & zitplaatsen aan boord overblijft!

 

All-in Dagtrip bootduiken, wat kun je verwachten : Koffie/Thee, Lunch Onbeperkt duiken & vullen!

 

De bootduik dag begint met het boarden van duikschip Susanna te Vinkeveen :

 

We beginnen de dag rond de klok van 09:45/10:00 uur, dan halen we onze bootduikers/gasten op en begint het "boarden" je duikuitrusting mag mee in door ons verstrekte grijze kratten en we zetten je duik set na het opbouwen netjes geborgd achter jou zitplek neer! De bootduik dag kan bijna gaan beginnen!

 

Iedereen aan boord? dan gaan we eerst eens aan de slag met de koffie en thee uitleg:

 

Alle passagiers krijgen uitleg over de gratis koffie en thee en hen wordt verzocht hun duikbrevet te tonen en de medische verklaring af te geven of in te vullen!
(de koffie en thee is gedurende de gehele dag gratis te pakken, frisdranken zijn verkrijgbaar vanaf €1,50 per blikje)

 

Briefing inzake het bootduiken en regels aan boord van duikschip Susanna:

 

Daarna zal de kapitein beginnen met zichzelf en zijn staff voor te stellen waarna hij een korte briefing geeft over de bootduik dag, Er worden een aantal belangrijke zaken gemeld over wat er wel en niet mag, duikveiligheid, veiligheid van het schip, een korte introductie van het schip, waar je alles aan boord kunt vinden en alle overig informatie die voor de te maken bootduiken van belang zou kunnen zijn worden meegedeeld.

 

We varen naar de duikstek op de Vinkeveense plas waar de bootduik dag van start gaat:

 

Ondertussen vaart het schip al rustig richting de duikplaats waarvandaan we de bootduiken gaan maken, waar gaan jullie dan heen is een veelgestelde vraag, dit beslissen we in overleg met onze bootduikers en kan dus iedere keer verschillen al naar gelang ervaring en wensen van de duikers aan boord.

 

Ankeren, schip klaar maken voor de duik & de Briefing van de te maken bootduik stek:

 

Aangekomen op de duikstek gaan we met het schip voor anker en dan begint de bootduik dag pas echt, onze staff geeft een briefing over de duikstek, wat kun je gaan vinden/verwachten, waar moet je heen, hoe kom je daar en hoe vind je de boot weer terug, alles wat relevant is voor de bootduik wordt doorgenomen. We leggen een paar duidelijke markers/boeien neer zodat je gemakkelijk kunt afdalen en een marker onderwater hebt om naar terug te keren :-) 

 

Jullie bootduik dagtrip is begonnen, vanaf dit moment mag je onbeperkt duiken en vullen, zwemmen of genieten van het uitzicht, aan jou de keuze!

 

Lunch time, jazeker we hebben een heerlijk hap tussen alle bootduiken door:

 

Rond het middag uur, we weten nooit een exacte tijd omdat we die afstemmen met jullie bootduiken, zetten wij een lunch in elkaar die zeker voldoende vult om de dag door te komen. We maken vaak iets warms als hamburgers, kipsate, hot dogs of iets anders, dit ligt aan de voorraad aan boord.

 

Middag duiken, want na de lunch kun je gewoon weer het water in ... of je gaat van het uitzicht genieten op het panorama dek :-)

 

Na de lunch kunnen jullie tot 15:30 uur onbeperkt blijven bootduiken, rond deze tijd wordt iedereen weer aan boord verwacht en beginnen we met het aftuigen van de duik sets en begint de kapitein met de terugvaart naar het opstappunt waar we rond 16:00 uur aan zullen komen.

 

Het nagenieten kan beginnen en je beseft je opeens:  wat en topdag was dit, minimale logistiek, maximaal comfort ... bootduiken zal nooit meer hetzelfde zijn!

 

Of weg gaan nog even door met de extended stay, barbecue (BBQ) of diner arrangementen:

 

Als er een extended stay, barbecue (BBQ) of diner arrangement is geboekt beginnen we rond 16:00 uur met het klaarmaken van het eten, jullie hebben dan tot circa 17:30 uur de tijd om de maaltijd te nuttigen en gezellig wat na te praten, de Susanna vaart dan weer weg richting haar ligplaats waar het schip klaargemaakt wordt voor de volgende dag!

 

Hebben jullie een extended stay geboekt? helemaal leuk, dan eindigt jullie bootduik dag niet om 16:00 uur maar pas om 20:00 uur!

 
Een volledig verzorgde duikdag op de Vinkeveense Plassen – dat kan met Duikschip Susanna!

Met de Susanna duik je op de gevarieerde duiklocaties in het mooie plassengebied, waar je alleen per boot kunt komen. Om 10 uur ’s ochtends stap je op en totdat je aan het einde van de middag weer helemaal zen van de boot stapt, kun je onbeperkt duiken! Een dagtrip die voelt als vakantie!

Op Duikschip Susanna met het unieke panoramische uitzicht kun je rekenen op volledige verzorging. Koffie/thee en de lunch zijn bij de prijs inbegrepen, net als het gebruik van een duikfles en de flesvullingen. Waar je heen vaart en duikt, wordt in overleg bepaald.

Deze dagtrip is geschikt voor gebrevetteerde duikers van elk niveau en kost slechts 49,95 euro. Wil je met een groep komen (maximaal 12 duikers), dan kun je ook de boot in zijn geheel huren als private charter voor slechts €500,- per dag (maximaal 12 passagiers)