Informatie over ons Duikschip

Ons schip is aangekocht in 2017 en na een maandenlange grondige renovatie was ze weer geschikt om het ruime sop te kiezen, Leuk weetje : de Susanna heeft als bouwjaar 1927 en staat kadastraal geregistreerd.

 

Met haar afmetingen van 19 meter lang, 4 meter breed, 1 meter diepgang en een doorvaarthoogte van 5 meter bied ze ruimschoots voldoende ruimte en comfort om heerlijke (duik) dagen op het water door te brengen!

 

Het duik annex zonnedek

Op het duik dek zijn 12 ruime zitplaatsen gerealiseerd waar U de duik-set achter U kunt neerzetten en borgen, een door ons aangeleverde bak (bruikleen) past precies onder Uw zitplaats en bied voldoende ruimt om losse duikspullen mee te nemen, Uw eigen duikkoffer mag dus niet mee aan boord, evenmin alle zaken die niet in Uw (door ons verschafte) krat passen!

 

De zitplaatsen zijn middels een grote tent "overdekt" om de ergste regen en zonneschijn buiten te houden!

 

Voor onze eigen bemanning en/ of staff leden zijn twee extra zitplaatsen gecreëerd, deze bevinden zich op een andere locatie en mogen niet door passagiers worden gebruikt, we maken op deze regel geen uitzonderingen!

 

Vanaf het duikdek gaan we te water, dit doen we altijd, nadat we je flesdruk en naam hebben genoteerd met een commando sprong vanaf het speciaal hiervoor geïnstalleerde platform, na de duik kom je aan de achterzijde van het schip via de op maat gemaakte duiktrap weer uit het water, door middel van de loopbrug heb je geen op of afstapjes meer en loop je nadat we je flesdruk weer hebben genoteerd en je als "aanwezig" hebben gemeld zo door naar je zitplaats!

 

Onbeperkt duiken & Vullen

Onze drijvende duikschool is uitgerust met een grote duikcompressor en bufferstation, we kunnen buiten op het duikdek je fles weer "even"vullen zodat je snel weer te water kan voor je volgende duik, ons concept waarbij we dagtrips organiseren inclusief onbeperkt duiken & vullen draagt zo bij aan jou duikervaring te Vinkeveen, relax en geniet ... er is tijd genoeg!

 

De salon annex theorie ruimte

Bij slecht weer kunt U benedendeks gebruik maken van onze zeer ruime salon / theorie ruimte (16 zitplaatsen) waar U binnen bij de kachel (CV) kunt bijkomen onder het genot van een door ons verzorgd hapje, drankje, lunch of diner, de salon is ook uitstekend te gebruiken als theorie lokaal en is daarvoor voorzien van alle daarvoor benodigde materialen  van PADI & SSI de twee leidende duik organisaties, de ruime en goed uitgeruste keuken bevind zich tegen de salon aan!

 

De materiaal kamer in het voorschip

In het vooronder bevindt zich onze materiaal ruimte, hier liggen onze huur duikuitrustingen en lesmaterialen opgeslagen, mocht U iets nodig hebben kunt U via de dienstdoende kapitein de benodigde materialen huren mits beschikbaar.

 

Naast ons duik én les materiaal staat in de materiaal ruimte ook onze compressor unit met bijbehorende bufferbank voor het vullen van Uw flessen, het aangelegde HD leiding netwerk loopt naar het “duik dek” alwaar we direct naast Uw uitrusting kunnen vullen in zwoel 225 als 330 bar, heerlijk toch die minimale logistiek?!

 

De machinekamer

Het hart van ons schip, waar alle voortstuwingstechniek zich bevind, het schip is voorzien van een industriële DAF 575 Hoofdmotor en een 10KVA farymann generator set die worden gevoed vanuit de vaste 1000 liter brandstof tanks (diesel) ook zijn er diverse smeerolie en koelwater opslagtanks waarin voorraad zit opgeslagen voor het noodzakelijke onderhoud, daarnaast hebben we de beschikking over een werkbank, bankschroef, kolomboormachine en tal van andere gereedschappen!

 

Elektrotechniek/ Opslag ruimte

Direct onder de vloer van de stuurhut zit het elektrotechnische hart van het schip, vanuit hier worden alle elektrotechnische zaken aangestuurd en hier bevinden zich diverse zekering en schakelkasten net als de verschillende omvormers van 24V naar 220V

 

In deze (grote)ruimte bevind zich ook de drinkwateropslag én slaan we delen van de proviand op voor de hongerige duikers op, het is er altijd koel en donker dus een optimale opslag unit voor etenswaren en mocht dat niet voldoende zijn hebben we ook nog een koel/vries combinatie!

 

De stuurhut/ Toilet

Vanuit de stuurhut kunnen we het schip geheel overzien en besturen, hier bevind zich ook onze navigatie en veiligheidsapparatuur als AED, Noodzuurstof en EHBO koffer(s) de stuurhut is toegankelijk voor passagiers maar er geldt één zeer belangrijke regel : kijken doe je met je ogen én niet met je handen!

 

In de stuurhut is tevens het toilet te vinden, we verlangen van onze gasten dat ze die schoon en netjes houden, mocht er misbruik gemaakt worden van het toilet of dit onnodig bevuild worden kan de kapitein besluiten de deur te sluiten!

 

Voordek/ achterdek/ gangboorden

Rondom het schip zijn diverse dekken die de mogelijkheid bieden om geheel rondom het schip te lopen, het is echter afhankelijk van het weer én de beslissing van de dienstdoende kapitein of de dekken toegankelijk zijn voor passagiers!

 

Roken aan boord

Het schip is een no smoking zone, roken is op het gehele schip verboden, slechts als het schip voor anker óf aan een kade ligt én de dienstdoende kapitein toestemming verleend om het voordek te betreden kan gerookt worden mits de as en sigaretten peuken in de speciaal daarvoor gemonteerde asbak worden gedeponeerd, gooit U toch iets buitenboord zult u zelf volgen en het schip daarna ook nooit meer mogen betreden, een gewaarschuwd mens telt voor twee!