Informatie over ons Duikschip


Ons schip is aangekocht in 2017 en na een maandenlange grondige renovatie was ze weer geschikt om het ruime sop te kiezen, Leuk weetje : de Susanna heeft als bouwjaar 1927 en staat kadastraal geregistreerd.

 

Met haar afmetingen van 19 meter lang, 4 meter breed, 1 meter diepgang en een doorvaarthoogte van 5 meter biedt ze spectaculair veel ruimte en comfort om heerlijke (duik)dagen op het water door te brengen!

 

Het duik/zonnedek

Op het duikdek zijn 12 ruime zitplaatsen gerealiseerd waar U de duik-set achter U kunt neerzetten en borgen, een door ons aangeleverde bak (bruikleen) past precies onder Uw zitplaats en biedt voldoende ruimte om losse duikspullen mee te nemen, Uw eigen duikkoffer mag dus niet mee aan boord, evenmin alle zaken die niet in Uw (door ons verschafte) krat passen!

 

De zitplaatsen zijn middels een grote tent "overdekt" om de ergste regen en zonneschijn buiten te houden!

 

Voor onze eigen bemanning en/of stafleden zijn twee extra zitplaatsen gecreëerd, deze bevinden zich op een andere locatie en mogen niet door passagiers worden gebruikt, we maken op deze regel geen uitzonderingen!

 

Vanaf het duikdek gaan we te water, dit doen we nadat we je flesdruk en naam hebben genoteerd. We gaan te water met een commando sprong vanaf het speciaal hiervoor geïnstalleerde platform. Na de duik kom je aan de achterzijde van het schip, via de op maat gemaakte duiktrap, weer uit het water. Door middel van de loopbrug heb je geen op of afstapjes meer en loop je, nadat we je flesdruk weer hebben genoteerd en je als "aanwezig" hebben gemeld, zo door naar je zitplaats!

 

Onbeperkt duiken & Vullen

Onze drijvende duikschool is uitgerust met een grote duikcompressor en een groot bufferstation. We kunnen buiten op het duikdek je fles weer "even" vullen zodat je snel weer te water kan voor je volgende duik. Ons concept, waarbij we dagtrips organiseren inclusief onbeperkt duiken & vullen, draagt zo bij aan jouw duikervaring te Vinkeveen, relax en geniet ... er is tijd genoeg!

 

De salon/theorieruimte

Bij slecht weer kunt U benedendeks gebruik maken van onze zeer ruime salon/theorie ruimte (16 zitplaatsen) waar U binnen bij de kachel (CV) kunt bijkomen onder het genot van een door ons verzorgd hapje, drankje, lunch of diner. De salon is ook uitstekend te gebruiken als theorielokaal en is voorzien van alle daarvoor benodigde materialen van PADI & SSI, de twee leidende duik organisaties. De ruime en goed uitgeruste keuken bevind zich tegen de salon aan!

 

De materiaalkamer in het voorschip

In het vooronder bevindt zich onze materiaal ruimte, hier liggen onze (huur)duikuitrustingen en lesmaterialen opgeslagen, Als U iets nodig heeft kunt U via de dienstdoende kapitein de benodigde materialen huren, mits beschikbaar.

 

Naast ons duik én les materiaal staat in de materiaalruimte ook onze compressor unit met bijbehorende bufferbank voor het vullen van Uw flessen. Het aangelegde HD leidingnetwerk loopt naar het “duikdek” alwaar we direct naast Uw uitrusting kunnen vullen in zowel 225 als 330 bar, heerlijk toch die minimale logistiek?!

 

De machinekamer

De machinekamer is het hart van ons schip, waar alle voortstuwingstechniek zich bevind. Het schip is voorzien van een industriële DAF 575 hoofdmotor en een 10KVA Farymann generatorset die wordt gevoed vanuit de vaste 1000 liter brandstof tanks (diesel) ook zijn er diverse smeerolie- en koelwateropslagtanks waarin voorraad zit opgeslagen voor het noodzakelijke onderhoud, daarnaast hebben we de beschikking over een werkbank, bankschroef, kolomboormachine en tal van andere gereedschappen!

 

Elektrotechniek/Opslagruimte

Direct onder de vloer van de stuurhut zit het elektrotechnische hart van het schip, vanuit hier worden alle elektrotechnische zaken aangestuurd en hier bevinden zich diverse zekeringskasten en schakelkasten, net als de verschillende omvormers van 24V naar 220V.

 

In deze (grote) ruimte bevind zich ook de drinkwateropslag én slaan we delen van de proviand voor de hongerige duikers op, het is er altijd koel en donker dus een optimale opslag unit voor etenswaren en mocht dat niet voldoende zijn hebben we ook nog een koel/vries combinatie!

 

De stuurhut/Toilet

Vanuit de stuurhut kunnen we het schip geheel overzien en besturen, hier bevindt zich ook onze navigatie en veiligheidsapparatuur zoals de AED, Noodzuurstof en EHBO koffer(s). De stuurhut is toegankelijk voor passagiers maar er geldt één zeer belangrijke regel: kijken doe je met je ogen én niet met je handen!

 

In de stuurhut is tevens het toilet te vinden. We verlangen van onze gasten dat ze die schoon en netjes houden, mocht er misbruik gemaakt worden van het toilet of mocht het toilet onnodig bevuild worden dan kan de kapitein besluiten de deur te sluiten!

 

Voordek/achterdek/gangboorden

Rondom het schip zijn diverse dekken die de mogelijkheden bieden om geheel rondom het schip te lopen, het is echter afhankelijk van het weer én de beslissing van de dienstdoende kapitein of de dekken toegankelijk zijn voor passagiers!

 

Foto's van ons Duikschip